Wykonanie
Mam kilka sposobów na dobre przyprawienie surówek, ale w tym przypadku smaki wszystkich składników idealnie się zgrały - i to nie jest tylko moje zdanie- dając dosyć mdłej
marchewce wyjątkowy bukiet. Obiad bez surówki, chyba zgodzicie się ze mną to nie obiad. Dlatego polecam kolejną dobrą przystawkę do kulinarnej kolekcji.

Składnikiporcja na 4 osoby

6-7 średnich
marchewekokoło 200 ml gęstego świeżego
jogurtu lub chudej
śmietany2 łyżeczki
musztardy1-2 łyżki
oleju lnianego lub innego o łagodnym smaku1-2 łyżeczki
miodu lub
cukrutrochę
kopru lub
natki z
pietruszkiszczypta
soliPrzygotowanieObraną
marchew myję pod bieżącą
wodą i opłukuję wrzątkiem. Ścieram na tarce na większych oczkach. Siekam
zieleninę i dodaje do
marchewki. Oprószam całość niewielką ilością
soli i wstępnie mieszam. Do
jogurtu dodaję szczyptę
soli,
olej,
musztardę,
miód i mieszam. Dodaje
sos jogurtowy do warzyw i ponownie mieszam całość. Gotowe.Smacznego!Dziękuję za ciepłe komentarze i polubieniaPozdrawiam serdecznie Weronika