ßßß
pół główki kapusty młodej2 spore młode marchewkipęczek szczypiorku1 młoda nieduża cebulka1 jabłko5-6 łyżek jogurtu naturalnego2 łyżki dobrej oliwy lub oleju tłoczonego na zimno (polecam olej lniany)1-2 łyżki soku z cytryny1 płaska łyżeczka tartego chrzanu1-2 łyżeczki cukru lub mioduszczypta soliPrzygotowanie1. Umyte, sparzone warzywa ścieram na tarce o szerszych oczkach (kapustę najlepiej ścierać na szatkownicy). Cebulę i szczypiorek siekam na drobno. Warzywa posypuję solą i cukrem. Mieszam i odstawiam na minutkę, żeby zmiękły i dały mnóstwo smaku. Jeśli zbierze się sok można go odlać i wypić.2. Mieszam składniki sosu do surówki: jogurt, olej, chrzan, sok z cytryny i dodajędo wymieszanych warzyw. Mieszam całość i gotowe.Smacznego!!!Pozdrawiam Weronika