ßßß
2 pęczki rzodkiewki (idealnie by było z hodowli eko lub z domowego ogródka)1 spore jabłko (polecam Champion, Jonagold, Jonatan - żółty miąższ i szybko nie ciemnieje)garść migdałów1 łyżeczka miodu300-400 gramów gęstego jogurtupęczek szczypiorkuszczypta soliPrzygotowanie1. Umytą rzodkiewką kroję w typowo sałatkową kostkę. Wrzucam na sito. Delikatnie solę i mieszam, żeby szybciej puściła sok.2. Umyte obrane jabłko kroję w podobną kostkę, co rzodkiewkę.3. Co jakiś czas mieszam rzodkiewkę na sicie.4. W niewielkiej ilości jogurtu rozprowadzam miód, żeby po dodaniu do całości dobrze się z nią połączył.5. Siekam migdały6. Do misy wrzucam posiekane warzywa, migdały, (migdały właściwości), osączoną rzodkiewkę, jogurt. Na końcu siekam na drobniutko szczypiorek. Dodaję go do reszty składników i wszystko mieszam. Próbuję. Jeśli trzeba koryguję smak. Do sałatki, według uznania można dodawać inne ziarna i różne orzechy, ale chodzi o to, żeby zrobić coś pysznego, zdrowego, z tego co aktualnie mamy pod ręką. Efekt, jak dla mnie super, przyjemnie chrupiący pyszny deserek z kilku składników, idealnie dopieszcza kubki smakowe. POLECAM...Dziękuję za wszystkie serdeczności, polubienia i ciepłe komentarze.Pozdrawiam Weronika