Potrzebujemy(składniki na dwie porcje)dwie piersi kurczakadwie garści szpinakutrzy łyżki serka śmietankowego (np. Twój smak, Philadelphia)sól, pieprzdwa ząbki czosnkuoliwa z oliwekPrzygotowaniePiersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Nacieramy oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Szpinak dusimy na patelni, tak aby zwiędł. Dodajemy dwa rozgniecione ząbki czosnku. W miseczce mieszamy szpinak, serekśmietankowy i pokrojone drobno suszone pomidory. Na pierś z kurczaka nakładamy farsz i zwijamy w roladki. Można użyć wykałaczek żeby nie rozpadły nam się na patelni. Rozgrzewamy odrobinkę oliwy z oliwek na patelni. Na niewielkim ogni podsmażamy roladki z obu stron pod przykryciem. Nie przejmujcie się jak serek wypłynie na patelnie ;)Ja spakowałam takiego kurczaczka razem z sałatką z wcześniejszego postu do lunchboxa i wzięłam ze sobą do pracy :)