ßßß
Propozycja na kolację… duża dawka warzyw i nawet odrobinka majonezu, do którego mam słabośćSkładniki na dwie porcje:– ziemniaki ugotowane 2 szt– rukola 2 garści– pomidor 1 szt– ogórek małosolny 2 szt– oliwki czarne 12 szt– szczypiorek 1/3 pęczka– ocet balsamiczny– oliwa z oliwek– majonez tradycyjny 1 łyżeczka– kwiaty rukoli 1 garśćPrzygotowanie:Ogórki małosolne i ugotowane ziemniaki (u mnie gotowane w mundurkach) pokroić w plastry. Posiekać szczypiorek. Umyć listki rukoli. Pomidora przekroić na połowę robiąc zębate brzegi. Ułożyć na talerzach plastry ogórka i ziemniaków. Obok położyć rukolę a na rukoli połowę pomidora. Pomidora doprawić odrobiną majonezu. Rozłożyć oliwki i kwiaty – u mnie kwiaty rukoli – moje ulubione:)Całość posypać szczypiorkiem a następnie skropić octem balsamicznym i oliwą. Smacznego.