ßßß Cookit - przepis na Pikantny schab z grilla

Pikantny schab z grilla

nazwa

Wykonanie

Kali chcieć jeść…. „wyposzczony na pustyni” Kali była całkiem mądry… tak w życiu pełny brzuch ma zasadnicze znaczenie. Z pełnym brzuchem świat wydaje się kolorowy i człowiek czuje się bardziej bezpiecznie. Nasza podświadomość jest ukontentowana a nasza świadomość czując się zaspokojona bardziej kreatywna, energiczna. Jakby nie było organizm to delikatna i skomplikowana maszyna potrzebująca specjalnego paliwa.
Im paliwo smaczniejsze tym bardziej chciałoby się go tankować… a potem no cóż… jak ten Kali możemy cierpieć i mówić: ” Z przejedzenia to być piękna śmierć”
Składniki:
sos chili 2 łyżki
keczup 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
przyprawa piri-piri 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
tymianek 1 łyżka
kotlety schabowe 6-8 szt
Przygotowanie:
Wymieszać razem keczup z sosem chilli oraz przyprawa piri piri. Dolać olej i sos sojowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Posolić marynatę i dosypać tymianek. Wymieszać miksturę i natrzeć każdy kawałek schabu z osobna. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki mięso delikatnie rozbić tłuczkiem. Grillować na rozgrzanym ruszcie lub na tackach aluminiowych po 3-4 minuty z każdej strony. Kłaść od razu na dobrze rozgrzanego grilla.
Źródło:http://galantyna.pl/2015/06/pikantny-schab-z-grilla