ßßß
Składniki:kapusta kiszona – 40 dkg,jabłko małe – 1 szt,cebula mała – 1 szt,kapary – 50 gr,oliwa z oliwek – 1- łyżki,przecier pomiodrowy (w oryginalnym przepisie było „pure z pomidorów”) – ½ łyżeczki,sok z cytryny do smakusól do smaku.Przygotowanie:Kiszoną kapustę odsączyć i drobno posiekać. Jabłko oskrobać i zetrzeć na tarce. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać razem: kapustę, cebulę, jabłko oraz kapary. Oliwę wlać do garnuszka i wycisnąć do niej odrobinę soku z cytryny, dodać przecier i dokładnie rozmieszać. Polać powstałym sosem kapustę, posolić a następnie ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut, żeby smaki sie połączyły. Polecam – bardzo smaczna surówka.Zapraszam Wszystkich do udziału w konkursie na portalu www.zdrowychory. pl. Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu zdrowej sałatki.