ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane pastą z piklinga

Jajka faszerowane pastą z piklinga

nazwa

Wykonanie

Pikling – ładna nazwa a to de facto zwykły wędzony w całości śledź. Dla mnie to bez znaczenia, bo uwielbiam śledzie lecz znam takich, którzy jadają piklingi, ale śledzi nie lubią
Składniki:
jaja – 8 szt,
pikling – ½ szt,
przecier pomidorowy Pudliszki – 1 łyżka,
majonez – 1 łyżka,
papryczka ostra – ½ szt,
szczypiorek – 1 pęczek,
sól pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i ostudzić. Przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do rozdrabniacza. Piklinga oczyścić- zdjąć skórę i wyjąć ości. Dodać do żółtek razem z łyżką przecieru oraz łyżką majonezu i posiekaną połówką ostrej papryczki. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Za pomocą strzykawki do dekorowania ciast napełniać wydrążone białka jaj. Dekorować posiekanym szczypiorkiem i kleksem z przecieru pomidorowego Pudliszki.
Bardzo smaczna przystawka.
Źródło:http://galantyna.pl/2013/09/jajka-faszerowane-pasta-z-piklinga