ßßß
Cookit - przepis na Chińskie fasolki w Chińszczyźnie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Chińskie fasolki w Chińszczyźnie
Składniki
Karkówka
Ryż ciemny
Fasola
Cebula
Czosnek
Papryka czerwona
Pory
Seler
Sól
Pieprz
Zioła
Imbir
Cynamon
Ocet winny
Oliwa z oliwek
Sos sojowy
Wykonanie
300 g
karkówki
2 woreczki
ciemnego ryżu
garść
fasolek
chińskich1
cebula
3 ząbki
czosnku
kawałek
papryki czerwonej
listek
pora
listek
selera
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
szczypta
imbiru
szczypta
cynamonu
ocet winny
oliwa
sos sojowy
ciemny
Mięso
zamarynować w mieszance
octu
i
oliwy
z
solą
i
pieprzem
. Odstawić na kilka godzin.
Ryż
ugotować i wyjąć z
wody
.
Fasolki
ugotować na półmiękko w osolonej wodzie i odcedzić.Pokroić
mięso
w paseczki,
cebulę
i
paprykę
również w paseczki. w
wooku
rozgrzać 2-3 łyżki
oliwy
, włożyć
mięso
i kolejno
cebulę
,
czosnek
,
paprykę
,
por
i
seler
drobno posiekane.
Przyprawy
i
sól
do smaku. smażyć ok 20 min aż odparują wszystkie płyny, po ok 10 minutach dodać
fasolki
. Na koniec dodać
ryż
i wszystko dobrze podgrzać.
Opublikowany w
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/08/chinskie-fasolki-w-chinszczyznie.html
Przepisy powiązane
Pikantna karkówka z patelni
Grillowana karkówka z cebulą.
Szaszłyki z kurczaka, papryki i cebuli
Karkówka z fasolą i papryką i kus kus
Nadziewane papryki
Składniki powiązane (0)