ßßß
600 gr karkówki1 marchewka1 cebula4-5 pieczarek1 łodyga selera naciowego1 łyżka natki selera1 łyżka natki pietruszki1 ząbek czosnkukilka łyżeczek musztardysólpieprztłuszcz do smażenia1 łyżka mąkiKarkówkę pokroić na plastry i rozbić trochę młotkiem, po czym z obu stron posmarować cienko musztardą i odstawić na ok 2 godziny. Marchewkę pokroić w słupki i włożyć na dno naczynia do duszenia. cebulę i pieczarki pokroić .. Mięso przyrumienić na średnim ogniu z obu stron, ułożyć na marchewce. na ten sam tłuszcz wrzucić pieczarki cebulkę i czosnek, również przyrumienić i przykryć mięso, na patelnię wlać trochę wody i przepłukać, wlać do duszenia. Dodać pokrojony seler i natkę pietruszki i dusić ok 20 min na wolnym ogniu do miękkości marchewki.