ßßß
Cookit - przepis na Karkówka duszona z jabłkami i jarzębiną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Karkówka duszona z jabłkami i jarzębiną
Składniki
Karkówka
Jabłko
Konfitura
Cebula
Majeranek
Tymianek
Zioła prowansalskie
Sól
Zioła
Pieprz
Olej
Wykonanie
na 3 osoby3 grube plastry
karkówki
1 duże
jabłko
3 łyżeczki
konfitury
z jarzębiny1 duża
cebula
majeranek
tymianek
zioła prowansalskie
czerwona papryczka słodka
sól
ziołowa
pieprz
olej
do smażenia1 szkl. rosołu
Karkówką
natrzeć
solą
ziołową
i odstawić na godzinę.
Jabłka
i
cebulę
pokroić w plastry.
Karkówkę
przysmażyć na tłuszczu i przełożyć do naczynia w którym będzie się dusić. Na tym samym tłuszczy przyrumienić
cebulę
i wyłożyć na
mięso
, Na wierzch ułożyć plastry
jabłek
i dodać
przyprawy
oraz jarzębinę, całość podlać
bulionem
, przykryć i dusić ok 35-40 min.. na wolnym ogniu.Podawać z surówką i frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/10/karkowka-duszona-z-jabkami-i-jarzebina.html
Przepisy powiązane
SZYBKA KARKÓWKA.
Ryba bez panierki jak zrobić
Roladki z karkówki z mozzarellą i ziołami
PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA
MŁODA KAPUSTA Z JABŁKAMI I PORAMI
Składniki powiązane (0)