ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

nazwa

Wykonanie

4 nieduże równe papryczki
1/2 kg mięsa mielonego
2 szklanki ugotowanego ryżu
1 jajko
sól pieprz
natka pietruszki
przyprawa do mięsa mielonego na sos
4-5 średnich pomidorów
pół papryki
pół cebuli
sól pieprz
1 szkl śmietany
Paprykę oczyścić odcinając korzonek a wraz z nim ok 1.5 cm owocu i robiąc spory otwór
wyciąć gniazda nasienne ...
Ugotowany ryż wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, przyprawami i natką pietruszki
nadziać papryczki i przykryć odciętą wcześniej przykryweczką z korzonkiem
Pomidory pokroić wrzucić do sporego garnka, rozgotować , dodać cebulę i drobno posiekaną polowe papryki
zagotować i wstawić nadziane papryczki..
dusić w tym sosie pod przykryciem ok 40 min..
wyjąć papryczki ostrożnie na talerze do sosu dodać śmietanę
zagotować i polać sosem papryczki ...
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/papryka-faszerowana.html