Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Przetwory - kompot ze
śliwek ...Murzynek korzenny z
żurawiną ... »Kochani wczoraj byłam na warsztatach z Develey relację dam w późniejszym terminie ,a dzisiaj chce wam pokazać jak się robi bułeczki burger-owe. Prowadzący Jerzy Nogal robił pyszne bułeczki , a my razem z nim . Wyszły pyszne i delikatne w połączeniu z burgerem wołowym rewelacja.Składniki na klasyczna
bułka burger - owa500 g
mąki pszennej typ 450-500 jako ( m)200 ml
mleka50 g
masłasaszetka
drożdży instant2 łyżki
cukruWykonanie klasyczna
bułka burger-owaDo misy wsypujemy
mąkę drożdże i
cukier , mieszamy .Rozpuszczamy w garnku
masło , jak przestanie skwierczeć dodajemy
mleko i od razu przelewamy do składników suchych.Wbijmy
jajo i zagniatamy składniki ( jeśli ciasto jest zbyt ścisłe dodajemy odrobinę
mleka ).Zostawiamy ciasto wyrobione w misce na 2 godziny do wyrośnięcia( przykryłam je pokrywką )Po 2 godzinach dzielimy ciasto na połowę i wałkujemy. Wycinamy szklaną kółka i przekładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Smarujemy rozbełtanym
jajem z odrobina
mleka i zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.Po 30 minutach możemy posypać
bułki sezamem.Z drugiej połowy ciasta zaplotłam
chałkę.
Bułki i
chałkę piekłam 15 minut w 200 stopniach.
środa, 09 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter