Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tort brzdąc z rybią łuskąTortilla domowa »Pyszne, delikatny
maślany smak , cudownie pyszna delikatna skórka . Idealne na śniadanie jak i na kolację .Składniki na 8
bułek :
masło 4 łyżki
mleko 300 ml
mąka bułkowa typ 650 500 g
drożdże instant 8 g
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczkaWykonanie ciasta na
bułki :Do misy wsypujemy przesiana
mąkę , wsypujemy
drożdże instant ,
cukier i sol. Mieszamy składniki . Rozpuszczamy
masło , dodajemy do niego
mleko i wlewamy do suchych składników.Mieszamy łyżką do połączenia, wyjmujemy z misy i zagniatamy ciasto , wyjdzie nam gładkie i elastyczne. Wkładamy naszą kule do misy , przykrywamy ściereczką i zostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po godzinie kroje ciasto na 8 części , każda wyrabiam i formuje
bułkę. Każdą
bułkę smaruje
mlekiem i posypuje
sezamem. Zostawiam do wyrośnięcia na godzinę. Piekę w 200 stopniach 15-20 minut. Wyjmuje po upieczeniu na kratkę do stygnięcia , zjadam z
masełkiem i
wędliną .
poniedziałek, 19 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter