ßßß
8 chlebków pita3\4 kg wołowinydrobno posiekana biała cebula1 i 1\2 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka zmielonej kolendry1 łyżka octu balsamicznego1 - 2 łyżeczki chilidrobno posiekana czuszka1\2 łyżeczki brązowego cukru2 łyżki posiekanych kaparówmała puszka czerwonej fasoli3\4 szklanki passaty pomidorowe ew.przecieru dobrej jakości3 łyżki oliwysólpieprz młotkowanyMięsko wrzucamy do miski i dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem fasoli i passaty. Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 2 godzinki. Po tym czasie mięso obsmażamy na patelni aż zmieni kolor na jaśniejszy. Dodajemy passatę i fasolę.Gotujemy około 5 minut.Chlebki zwilżamy wodą i wstawiamy do piekarnika - 180 stopni - na 10 minut. Gorące nacinamy i wkładamy nadzienie,zajadamy zagryzając ogórem kiszonymMOJE RADYproponuję użyć ligawy,tańsza i bardzo smaczna wołowinkacynamon możecie pominąć lecz smak już będzie nieco innyuwaga z solą,kapary są same w sobie słone,gdy ich nie lubicie dajcie korniszonychili i czuszka to piekielny zestaw ostrość regulujcie swoimi kubkami smakowymi