Wykonanie
Mamy piątek, a więc kontynuujemy cykl hiszpańskich przepisów. Dzisiaj propozycja dania, które miałam przyjemność spróbować w Teresie Carles. To właśnie tam pierwszy raz
jadłam quinoę i od razu się zakochałam. Danie bardzo szybkie i naprawdę sycące! A pikantne
orzechy włoskie idealnie dopełniają całe danie. Spróbujcie koniecznie!

składniki:1 porcja40 g komosy ryżowej100 g
szpinaku60 g
twarogu np President
cebula2 ząbki
czosnku15 g
orzechów włoskichprzyprawy:
sól,
pieprz,
papryka ostraKomosę
ryżową gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i
czosnek bardzo drobno posiekane podsmażamy na łyżce
oleju. Następnie dodajemy poszatkowany
szpinak i smażymy, aż
woda odparuje. Następnie dodajemy
serek i przysmażamy jeszcze minutę i odstawiamy. Siekamy
orzechy włoskie na mniejsze kawałki i prażymy na patelni z dodatkiem
papryki ostrej. Gdy komosa będzie gotowa, nakładamy ją do miseczki. Obok wykładamy gotowy
szpinak i posypujemy pikantnymi
orzechami!Wartości odżywcze:porcja: 325 gwęglowodany: 40 , 1 g
białko: 17 gtłuszcze: 18 , 9 gkalorie: 331 kcal
