Wykonanie
Przepis ten znalazłam na blogu meaningfuleats i od razu spodobało mi się połączenie
kaszy jaglanej i
migdałów, które moczy się razem przez noc, a następnie blenudje się je razem w taki sposób, że otrzymujemy
mleko migdałowe na, którym później gotujemy
kaszę,
budyń jest aksamitny i pyszny w smaku, podany z
owocami i
migdałami na wierzchu na pewno wszystkim zasmakuje :)
Składniki :- 3/4 szklanki suchej
kaszy jaglanej- 1/2 szklanki
migdałów- 4-5
daktyli- 2-3 łyżeczki ziaren konopi (można zastąpić np
słonecznikiem)-
owoce i
migdały na wierzchPrzygotowanie :
Kaszę i
migdały wsypujemy do garnka, zalewamy zimną
wodą i zostawiamy na noc, następnego dnia odlewamy
wodę,
kaszę i
migdały umieszczamy w blenderze, dodajemy 2-3 szklanki
wody,
daktyle, ziarenka i miksujemy do uzyskania gładkiej masy, następnie umieszczamy masę w garnku i gotujemy ok 10-15 minut do uzyskania gęstej konsystencji budyniu, podajemy z
owocami i posiekanymi
migdałami.