ßßß
Składniki:Jajka 2 sztJogurt Naturalny 2 szklanki Ja oczywiście użyłam tego własnej produkcji. Przepis znajdziecie tuMąka pszenna typ 550 2 szklankiBanany 2 sztuki Idealnie do tych placków nadają się bardzo dojrzałe banany z lekką brązową skórką.Otręby orkiszowe 2 łyżkiCynamon, Sól, Cukier z prawdziwą wanilią do smakuDodatki:Świeże owoce Borówki, Maliny, Truskawki, Gruszki lub inne które lubicieBiały ser W moim wypadku jest to oczywiście Ricotta którą sama zrobiłam. Przepis a nią znajdziecie tuJogurt naturalny Oczywiście najlepiej własnej produkcjiMiód Mój ulubiony ostatnio to miód gryczany ma charakterystyczny smak i ciemno złoty kolor.Składniki na placki należy połączyć tak jak na ciasto naleśnikowe. Dodać rozgniecione banany i doprawić do smaku. Można dodać też odrobinę proszku do pieczenia żaby placuszki były pulchne. Ja staram się go unikać więc zrobiłam bez. Jeśli chodzi o smażenie to można tradycyjnie smażyć na oleju. Ja nie chciałam aby placki ociekały tłuszczem więc smażyłam je właściwie na suchej patelni jedynie delikatnie ją natłuszczając.Ciepłe placuszki podjemy z dodatkami. Można je umieścić w miseczkach i pozwolić dzieciakom tworzyć własne kompozycje to świetna zabawa:)