Jestem bardzo dumna z tej potrawy. Mogłabym zjeść jej całą miskę! Najważniejsze jest w tym przepisie pesto, które może być używane nie tylko do makaronu, ale także na pieczywo. Myślę, że ciekawie będą smakować plastry pomidorów skropione tym pesto i polane oliwą z oliwek. Jak spróbuje dam Wam znać. Oczywiście czekam na już na słodkie pomidorymalinowe. Mmmm... Rozmarzyłam się. Już niedługo będzie można zajadać się wspaniałymi warzywami i owocami. Ale co do przepisu...Składniki: na pesto:opakwanie rukolispora garść orzechów nerkowca2-3 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka mioduszczypta soli na makaron:opakowanie makaronu np. świderek lub penneparę pomidorków koktajlowychok 200g sera typu FetaNajpierw trzeba zmiksować składniki pesto. Masa nie musi być idealnie gładka - lubię, jak można w nim wyczuć kawałki orzechów.Następnie ugotować makaron al dente. Pokroić pomidorki i Fetę. Jeszcze gorący makaron połączyć z pesto, serem i pomidorkami. Jeśli okaże się zbyt suchy można polać oliwą z oliwek.Smak jest absolutnie uzależniający. Gorzko, słono - słodki. Mocno orzechowy. Mniam!! Smacznego!