Bananowiec!Uwielbiam takie szybkie torciki na zimno! Dzisiaj propozycja bananowca na zimno. Ciasto na biszkoptach o bardzo charakterystycznym smaku, zwieńczone na górze cytrynową galaretką. Idealne dla dzieciaków.;-)SKŁADNIKI:- 4 dojrzałe banany- 400 ml jogurtu greckiego-150 ml serkawaniliowego- biszkopty- 1 galaretka cytrynowa- kilka ziaren wanilii- opakowanie żelatynyDno tortownicy wyłóż biszkoptami.Żelatynę 3/4 opakowania zalej 1/3 szklanki wrzątku, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.Banany zmiksuj z jogurtem greckim i serkiem. Dodaj kilka ziaren wanilii. Cukier jest zbędny, banany są już słodkie. Do masy dodaj żelatynę ze szklanki. Całość zmiksuj i wylej na biszkopty. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.W między czasie galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku.Jak całkowicie wystygnie delikatnie wylej na wierzch masy bananowej.Wstaw do lodówki, aż masy stężeją.Ciasto można przechowywać do 3 dni w lodówce.Smacznego!Zapraszam Was na instagrama i facebooka.;-)Pięknego dnia!