Wykonanie
Nie lubicie stać nad garami. Szybki obiad to dla was marzenie. Lubicie nutę azjatycką w waszej kuchni, a do tego kochacie jak jedzenie kipi kolorami. Oto danie dla was. Wystarczy wszystko posiekać, podsmażyć i wymieszać. Z zegarkiem w ręku zajmie wam to 20 minut.
Składniki:200 g
piersi z kurczakakolorowe
papryki, im więcej kolorów tym lepiej2 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
sosu ostrygowego2 cm
imbiru2 ząbki
czosnku1 łyżeczka
octu ryżowego1 łyżeczka
miodu1
chilliPrzepis:-
Kurczaka i
paprykę kroimy w drobne kawałeczki.- W woku rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy
kurczaka, smażymy 5-7 minut i dodajemy
papryki (również posiekane
chilli). Doprawiamy sosami i
miodem. Na tarce ścieramy
imbir i
czosnek. Po 5 minutach próbujemy i doprawiamy
solą do smaku.Smacznego :)