Wykonanie
Wegański krem z
kasztanów,
ciecierzycy i lnu podany z
masłem orzechowym,
figą, nasionami konopi,
poziomkami,
truskawkami,
malinami i bio
ciasteczkami z
kokosem i
śliwkami (BioStyle)
Jakie te
ciasteczka są pyszne! Praktycznie smakują jak domowe,a do tego występują w świetnych połączeniach
smakowych, są wegańskie i super zdrowe.
Kokosa ze
śliwkami jeszcze nie łączyłam i coś czuję, że już niedługoto zrobię, bo genialnie ze sobą współgrają :)Podałam je jako chrupiący dodatek do gorącego kremu z
kasztanów,
ciecierzycy i mielonego lnu.
Miks pełen zdrowia z działkowymi
poziomkami,
truskawkami i
malinami.Tak lubię najbardziej!/przepis własny/ok. 250 g ugotowanej
ciecierzycy100 g ugotowanych
kasztanów jadalnych30 g
syropu klonowegomały
bananłyżka lnu mielonego + gorąca
wodaszczypta
solikilka kropel ekstraktu
migdałowegoLen zalać gorącą
wodą, wymieszać i odstawić do napęcznienia.Następnie zmiksować wszystkie składniki na gładką masę.Przełożyć do miseczki, udekorować i podawać.Smacznego!