Wykonanie
Podobno złe rzeczy dzieją się bardzo szybko... Niestety przekonałam się o tym na własnej skórze. Nie pamiętam dokładnie jak to się stało (daruje Wam tutaj krwawe opowieści). Efekt - rana
szarpana palca wskazującego lewej ręki, dwa szwy i zwolnienie z życia na min 10 dni... Dziś jest dzień 5, boli coraz mniej, ale nadal nie
mogę praktycznie nic robić. Jednak jeść coś trzeba, dlatego eksperymentuje w kuchni z potrawami, które można wykonać jedną ręką :) Łatwo nie jest ( i szybko), ale coraz lepiej mi to wychodzi :)porcja dla dwóch osób
150g kaszt gryczanej niepalonej300ml
mleka200g
jogurtu greckiego200g
malinlaska waniliiDo garnka z grubym dnem wlej
mleko, dodaj
wanilię i zagotuj. Gdy
mleko zacznie wrzeć dodaj
kaszę gryczaną i gotuj do czasu, aż
kasza będzie miękka. Następnie odstaw do przestygnięcia. W tym czasie umyj
owoce i zmiksuj je na mus.Do dwóch wysokich szklanek układaj kolejno: po dwie łyżki
kaszy gryczanej, 2 łyżki
jogurtu greckiego i 2 łyżki musu
malonowego. Postępuj tak, aż do wykończenia się składników. Udekoruj listkami
mięty i świeżymi
malinami. Podawaj schłodzony :) Smacznego :)