ßßß Cookit - przepis na WANILIOWY KREM RYŻOWY Z MALINAMI

WANILIOWY KREM RYŻOWY Z MALINAMI

nazwa

Wykonanie

Lubię jesień. Lubię wrzesień. Tegoroczny wyjątkowo już od samego początku daje mi do tego spore powody. Zaczynam dni o wczesnej godzinie, witam się z jeszcze chłodnym porankiem, by już w okolicach południa wystawiać twarz do słońca. Zbieram maliny w ogrodzie, wciągam się w kolejny serial, jeżdżę na rowerze, robię zdjęcia i uczę się nowego aparatu, obserwuję wiewiórki, wypatruję pierwszych kasztanów na ziemi, podcinam włosy, maluję paznokcie na tęczowe kolory, planuję przyszłe dni, tygodnie, ale przy tym bardzo mocno skupiam się na teraźniejszości. I jak się tutaj nie uśmiechać? Jak tutaj nie mieć dobrego humoru?
Przepis (jedna porcja):
100g brązowego ryżu Britta
1/2szkl mleka roślinnego
1/2szkl wody
ziarenka z 1/2 laski wanilii
+ maliny
Brązowy ryż zalać mlekiem i wodą, dodać ziarenka z połówki laski wanilii i wymieszać. Wstawić na całą noc do lodówki. Rano wyjąć ryż i zblendować (około 5-7 minut), przerzucić/przelać do rondelka i zagotować. Ryż należy gotować przez około 10-15 minut, aż odpowiednio zmięknie, na małym ogniu, dość często mieszając. Gotowy krem ryżowy przełożyć do pucharka, udekorować malinami i podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2013/09/ryzowo-waniliowo-malinowo.html