ßßß
Składniki:100 g łososia wędzonego3 łyżki czarnego sezamu1 opakowanie ciasta francuskiegopieprzjajkoPrzygotowanie:Ciasto francuskie rozwałkować, na 1/3 wyłożyć plastry łososia i lekko posypać pieprzem. Zwinąć w roladę pozostawiając około 5 cm rozwiniętego ciasta. Jajko lekko trzepać i dokładnie posmarować nim pozostawione niezawinięte ciasto, następnie zawinąć do końca roladę dokładnie ją sklejając. Tak zawiniętą roladę wysmarować jajkiem i dokładnie obłożyć czarnym sezamem, pokroić w małe plastry/roladki. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, roladki wyłożyć na blasze z papierem do pieczenia. Gdy piekarnik się nagrzeje, wkładamy do niego przygotowaną blachę z roladkami i pieczemy przez 20 minut. Roladki bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym.











