Składniki:-1 wiaderko twarogu - 1 kg - ja kupiłam w Piotrze i Pawle ser ich marki bo jest idealnie zmielony, ale każdy inny też będzie dobry-2 cukry wanilinowe-3-4 łyżki cukru-3 galaretki cytrynowe-pół cytryny-biszkoptyTwaróg miksujemy z cukrem wanilinowym, cukrem i wyciśniętą cytryną - masę serową dzielilmy na 2 części.Rozpuszczamy pierwszą galaretkę w 200 ml wody i gdy ostygnie łączymy z pierwszą porcją sera.Następnie wlewamy do tortownicy i na godzinę do lodówki.Układamy biszkopty.Po ostygnięciu przyrządzamy galaretkę wg oryginalnego przepisu z opakowania ( u mnie było to 1 galaretka na 500ml wody) i gdy zacznie tężec wlewamy na biszkopty i masę serową.Po zastygnięciu galaretki powtarzamy procedurę jak przy pierwszej masie serowej czyli galaretkę w 200 ml wody i gdy ostygnie łączymy z pierwszą porcją sera.Następnie wlewamy do tortownicy i na godzinę do lodówki.Sernik gotowy;)SMACZNEGO!