Soczyste kofty z pikantną i wyrazistą salsą to pyszna propozycja na ekspresowy obiad.Składniki :1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego3 łyżki harissy (sypkiej)1/2 łyżeczki mielonej kolendry1 łyżka oreganosólSalsa :6 pomidorów ( najlepiej jak najmniej wodniste)kilkanaście listków świeżej kolendry3 ząbki czosnku1 średnia czerwona cebulasok wyciśnięty z połowy limonki1 papryczka chilisól, pieprzPrzygotowanie :Do mięsa dodaję przyprawy i wyrabiam.Formuje ruloniki i nadziewam je na patyczki do szaszłyków.Mięso grilluję na grillu elektrycznym, około 15 minut.Pomidory sparzam i zdejmuję z nich skórkę, pozbywam się pestek.Miąższ kroję w kostkę.Cebulę, czosnek, chili, kolendrę drobno siekam.Mieszam pomidory z pozostałymi składnikami, przyprawiam sokiem z limonki, solą i pieprzem.Podaję kofty, salsę i grillowane pity lub tak jak w tym przypadku grzanki z chleba.