Sałatka wprost idealna na nadchodzące święta. Coś innego, bo z bakłażanem, coś starego, bo z jajkiem, coś wiosennego, bo ze świeżymi warzywami. Cóż mogę dodać, róbcie i próbujcie.Składniki:2 bakłażany3 średnie pomidory1 zielony ogórek2 małe czerwona cebula1 czerwona papryka6 jajek ugotowanych na twardomały słoiczek ulubionego majonezusól i pieprzBakłażany dokładnie myjemy osuszamy, kroimy w plastry, posypujemy je z każdej strony solą i odstawiamy na 15 minut. Po 15 minutach osuszamy plastry bakłażana i grilujemy je na patelni grilowej. Grilowane bakłażany odstawiamy do ostygnięcia. Pomidory kroimy w kostkę i wyciskamy z nich sok. Ogórek kroimy w grubą kostkę. Cebulę zaś kroimy w drobną kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Ostygnięte bakłażany kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do miski i dodajemy pokrojone w grubą kostkę jajka. Na końcu dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na godzinkę. Smacznego !!!