Wykonanie
Miałam wielką ochotę na zupkę i zrobiłam sobie
kalafiorową. Była pyszna nawet nie odczułam braku
ziemniaków w zupie chociaż się tego najbardziej obawiałam. Zupy nagotowałam cały gar więc
jadłam ją przez najbliższe 3 dni i to 2
razy dziennie ale warto było, mało kaloryczna a tyle radości dała.Składniki:1 średni
kalafior2 średnie
marchewki1 średnia
pietruszka1
kostka rosołowa1 kopiasta łyżka posiekanej
natki pietruszki1 kopiasta łyżka posiekanego
koperku2 łyżki
jogurtu naturalnegosól i
pieprzKalafior dokładnie płuczemy, rozdzielamy na mniejsze różyczki, przekładamy do garnka i dodajemy do niego obrane i pokrojone w kostkę
marchewki i
pietruszkę oraz
kostkę rosołową.
Składniki na zupkę.......................................................................................Warzywa zalewamy
wodą i gotujemy na średnim ogniu do miękkości. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy do nich
koperek z
natką pietruszki oraz
jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Smacznego !!!
Zupa kalafiorowa......................................................................
I jeszcze jedno ujęcie...........................................................................