Wykonanie
Składniki:3 podłużne
bułki4
filety rybne1
marchew1 mały
seler naciowy lub pół dużego2
jaja ugotowane na twardo3 ząbki
czosnkuliść laurowy2-3 ziarna
ziela angielskiego2 kopiaste łyżki posiekanej
natki pietruszkimielona słodka
czerwona paprykasól i
pieprz10 dag starte
żółtego seraRyby wraz z pokrojonym
selerem, startą
marchewką,
czosnkiem,
liściem laurowym,
zielem angielskim i
natką pietruszki wrzucamy do garnka zalewamy
woda.
Zalane
wodą....................................................................................Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut po zagotowaniu, uważając by się
ryby nie rozgotowały. Ugotowane
ryby i warzywa przecedzamy, wyciągamy
ziele angielskie i
liść laurowy, zaś resztę przerzucamy do miski i dodajemy ugotowane
jajka, mieloną
paprykę,
pieprz i
sól.
Przed zmiksowaniem..........................................................Wszystko razem rozcieramy na puszystą masę.
Bułki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy miąższ, wnętrza napełniamy przygotowana masą.
Wypełnianie
bułek...........................................................................Napełnione masą
rybną bułki posypujemy obficie
serem.
Przed pieczeniem...............................................................................Tak przygotowane
bułki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temp. 170'C przez około 20-30 minut. Podajemy gorące polane pikantnym
keczupem. Smacznego !
Ryba zapiekana w
bułce......................................................
I jeszcze raz........................................................................