ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana w bułce

Ryba zapiekana w bułce

nazwa

Wykonanie

Składniki:
3 podłużne bułki
4 filety rybne
1 marchew
1 mały seler naciowy lub pół dużego
2 jaja ugotowane na twardo
3 ząbki czosnku
liść laurowy
2-3 ziarna ziela angielskiego
2 kopiaste łyżki posiekanej natki pietruszki
mielona słodka czerwona papryka
sól i pieprz
10 dag starte żółtego sera
Ryby wraz z pokrojonym selerem, startą marchewką, czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i natką pietruszki wrzucamy do garnka zalewamy woda.
Zalane wodą....................................................................................
Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut po zagotowaniu, uważając by się ryby nie rozgotowały. Ugotowane ryby i warzywa przecedzamy, wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy, zaś resztę przerzucamy do miski i dodajemy ugotowane jajka, mieloną paprykę, pieprz i sól.
Przed zmiksowaniem..........................................................
Wszystko razem rozcieramy na puszystą masę. Bułki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy miąższ, wnętrza napełniamy przygotowana masą.
Wypełnianie bułek...........................................................................
Napełnione masą rybną bułki posypujemy obficie serem.
Przed pieczeniem...............................................................................
Tak przygotowane bułki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temp. 170'C przez około 20-30 minut. Podajemy gorące polane pikantnym keczupem. Smacznego !
Ryba zapiekana w bułce......................................................
I jeszcze raz........................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/06/Ryba-zapiekana-w-bulce.html