Wykonanie
< szaszłyki z
sera grillowanego i warzywIndyjska
herbata Masala Chai >Jajecznica z leśnymi
grzybamiPrzepis:Przygotowanie
grzybów na patelni:
Cebula 1-2szt w zależności od ilości
grzybów.
Grzyby świeże lub mrożone kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.Na patelni z
oliwą dusimy
cebulę do koloru rumianego, dodajemy pokrojone
grzyby, dusimy całość do miękkości oraz do momentu aż
grzyby (zwłaszcza mrożone) odparują z
wody. W
między czasie doprawiamy
grzyby solą i
pieprzem.Na drugiej patelni odmierzamy porcję
grzybów, jeżeli jest potrzeba możemy dodać odrobinę
masła, wbijamy
jajka, po chwili gdy
białko się już trochę zetnie, mieszamy delikatnie. Doprawiamy
solą,
pieprzem jeśli lubimy bardziej wyraźny smak.
About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< szaszłyki z
sera grillowanego i warzywIndyjska
herbata Masala Chai >