Wykonanie
< Domowa
SangriaTort urodzinowy Pociąg >
Kawa waniliowo-rumowa
Na 2 filiżanki:2 filiżanki świeżo zaparzonej
kawy1
laska wanilii2-3 łyżeczki
miodu1-2 kieliszki ciemnego
rumuWykonanie:
Kawę zaparzyć, zagotować z
miodem i
laską wanilii którą przekrajamy wzdłuż na pół (tak aby ziarenka wydobyły się ze środka). Dodać
miód, wmieszać. Gotować na małym ogniu 15 min.Dodać
rum.Usunąć
wanilię i przelać do szklanek. Udekorować spienionym
mlekiem- lub zwyczajnie dopełnić gorącym
mlekiem. Posypać tartą
czekoladą lub szczyptą
cynamonu.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Domowa
SangriaTort urodzinowy Pociąg >