Wykonanie
Fajna propozycja na urozmaicenie
kawki. Z lekką nutą
migdałową o
kakaowym smaku. Jeśli wolicie bardziej zdecydowany smak
kawy dajcie mniej
kakao.
Migdałów z
mleka nie wyrzucajcie, bo są przepyszne. Przepis z programu " 5 składników ".
Składniki : ( na 1 porcję )mocna
kawa1 łyżka
kakaomlekookoło łyżeczki
miodugarść
migdałów w płatkach
Migdały prażymy na patelni.
Mleko wlewamy do rondla, dosypujemy
migdały. Zagotowujemy. Po zagotowaniu odstawiamy (
mleko nasiąknie aromatem i smakiem
migdałów ).Osobno zaparzamy
kawę. Do wysokiej szklanki wsypujemy
kakao. Wlewamy
kawę do połowy wysokości.
Mleko odcedzamy od
migdałów, dodajemy
miód, mieszamy. Uzupełniamy szklankę z
kawą do pełna. Jeśli jest mało słodka, dosładzamy
miodem.Smacznego :)