Wykonanie
            Przepis zalega już w moich zbiorach od dawien, dawna ale skoro wielkanocne to czekałam do Wielkanocy aby je wypróbować ;). Jeśli jeszcze nie wiecie co upiec lub macie mało czasu a coś chodzi Wam po głowie przygotowania czegoś jeszcze to będzie święta alternatywa. Na pewno nie pożałujecie. Babeczki są wprost wyśmienite. Ich się nie je, nimi człowiek się delektuje. Puszyste, miękkie, cudownie 
czekoladowe w środku. Proponujęod razu zrobić podwujną porcję bo szybko znikają :) Przepis z bloga Moje Wypieki .

Składniki : ( na 9 babeczek )110 g miękkiego 
masła80 g drobnego 
cukru110 g 
mąki pszennej1 łyżeczka 
proszku do pieczenia2 
jajka1 łyżeczka ekstraktu 
waniliowego100 g posiekanej 
czekolady lub 
chipsów czekoladowych120 ml 
śmietanki kremówki + 1 łyżka 
cukru pudru ( użyłam 
bitej śmietany w sprayu )
Mąkę, 
cukier, 
masło, proszek, 
jajka, ekstrakt miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy 
czekoladę i mieszamy za pomocą 
łopatki lub łyżki. Masę nakładamy do foremek do 2/3 wysokości. Pieczemy 20 min. w temp. 180 °C.Kremówkę ubijamy z 1 łyżką 
cukru pudru. Gdy babeczki ostygną dekorujemy środek 
bitą śmietaną.Smacznego :)Przepis bierze udział w akcji : Ekspresowo w kuchni, Wielkanocne smaki, Tylka ścianka.