Czas przygotowania: 90 min.Połączenie kwaśnego smaku rabarbaru ze słodką bezą :)Składnikikruche ciasto:150 g mąki75 g margaryny1 kopiasta łyżka cukru pudru1 żółtko3-4 łyżki zimnaj wodymus rabarbarowy:2 duże łodygi rabarbaru1 łyża miodu1 łyżeczka mąki ziemniaczanejbeza:3 białka3/4 szklanki cukru mruształu1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej2 łyżeczki octu winnegoSposób przygotowaniaZ podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim 4 formeki do tarinek o średnicy 12 cm. Wstawić do piekarnika na około 20 minut aż ciasto się zezłoci.Rabarbar pokroić i zalać niewielką ilością wody, kiedy się rozsmażyć dodać miód i rozporwadzoną w 2 łyżkach wodymąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać, gotować przez 2-3 minuty.Białka ubić z cukrem na lśniącą pianę i wymieszać z mąką i octem.Na upieczone ciasto wyłożyć mus rabarbarowy i bezę. Wstawić do piekrnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL