ßßß
Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łączna liczba wyświetleń
Składniki
Schab
Botwinka
Jajko
Bułka tarta
Sól
Pieprz
Olej
Wykonanie
Roladki na czerwono :)Składniki2 kotlety
schabowe
1/2 pęczka
botwinki
1
jajko
bułka tarta
sól
,
pieprz
olej
do smażeniaSposób przygotowania
Botwinkę
umyć, pokroić,
buraczki
zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki
oleju
, wrzucić
botwinkę
i podsmażyć do zwiędnięcia. Kotlety rozbić, oprószyć
solą
i
pieprzem
. Na rozbitych plastrach
schabu
rozłożyć
botwinkę
i zwinąć
mięso
w roladki.
Jajko
roztrzepać z
solą
i
pieprzem
. Roladki panierować w
jajku
i
bułce tartej
i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/roladki_z_botiwnka.htm
Przepisy powiązane
Testowanie przyprawy do kurczaka z Aledobre.pl
Prostota schabowego:)
Kotlet schabowy w musztardowo-ziołowej panierce
Kotlety schabowe
Panierowane ruskie pierogi
Składniki powiązane (0)