ßßß Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń

Łączna liczba wyświetleń

nazwa

Wykonanie

Pstrąg zagościł w mojej kuchni po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :)
Składniki
2 pstrągi
4 ugotowane ziemniaki
2 kolorowe papryki
1 mała cukinia
kilka gałązek tymianku
natka pietruszki
cytryna
sól, pieprz
masło
Sposób przygotowania
Umyte i wysuszone pstrągi posypać solą i pieprzem i nadziać posiekaną natką, gałązkami tymianku i półplasterkami cytryny.
Ziemniaki pokroić w plasterki, papryki i cukinię w kostkę i podsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu (najlepiej na patelni grillowej, ale nie posiadam). Warzywa zdjąć. Do środka pstrąga włożyć po grubszym plasterku masła. Patelnią skropić oliwą i włożyć na nią pstrągi. Smażyć (grillować jw.) około 15 minut, przewracając rybkę tylko raz. Podawać z warzywami i białym winem.
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/pstrag_z_patelni.htm