Pstrąg zagościł w mojej kuchni po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :)Składniki2 pstrągi4 ugotowane ziemniaki2 kolorowe papryki1 mała cukiniakilka gałązek tymiankunatka pietruszkicytrynasól, pieprzmasłoSposób przygotowaniaUmyte i wysuszone pstrągi posypać solą i pieprzem i nadziać posiekaną natką, gałązkami tymianku i półplasterkami cytryny.Ziemniaki pokroić w plasterki, papryki i cukinię w kostkę i podsmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu (najlepiej na patelni grillowej, ale nie posiadam). Warzywa zdjąć. Do środka pstrąga włożyć po grubszym plasterku masła. Patelnią skropić oliwą i włożyć na nią pstrągi. Smażyć (grillować jw.) około 15 minut, przewracając rybkę tylko raz. Podawać z warzywami i białym winem.Darmowy Hosting CBA.PL