ßßß Cookit - przepis na Kurczak w ciescie francuskim

Kurczak w ciescie francuskim

nazwa

Wykonanie

Czas przygotowania: 60 min.
Proste i smaczne danie :)
Składniki
1 płat ciasta francuskiego
1 pojedynczy filet z kurczaka
200 g świeżego szpinaku
6 ząbków czosnku
2 łyżki masła klarowanego
sól, pieprz
1 jajko
Sposób przygotowania
Fileta pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i dodać 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Ostawiać do lodówki na około godzinę.
Szpinak przelać wrzątkiem i wrzucić na rozgrzane masło, dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Kiedy szpinak zwiędnie dodać kurczaka i smażyć, aż cały płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Farsz przestudzić. Jajko roztrzepać i posmarować ciasto. Wyłożyć farsz i zwinąć. Wierzch również posmarować jajkiem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do zrumienienia. Można podawać z ketchupem. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/kurczak_w_ciescie.htm