Wykonanie
Czas przygotowania: 60 min.Proste i smaczne danie :)Składniki1 płat
ciasta francuskiego1 pojedynczy
filet z kurczaka200 g
świeżego szpinaku6 ząbków
czosnku2 łyżki
masła klarowanego
sól,
pieprz1
jajkoSposób przygotowaniaFileta pokroić w kostkę, oprószyć
solą i
pieprzem i dodać 3 przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku. Ostawiać do lodówki na około godzinę.
Szpinak przelać wrzątkiem i wrzucić na rozgrzane
masło, dodać resztę przeciśniętego przez praskę
czosnku. Kiedy
szpinak zwiędnie dodać
kurczaka i smażyć, aż cały płyn odparuje. Doprawić
solą i
pieprzem.Farsz przestudzić.
Jajko roztrzepać i posmarować ciasto. Wyłożyć farsz i zwinąć. Wierzch również posmarować
jajkiem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do zrumienienia. Można podawać z
ketchupem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL