ßßß Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń

Łączna liczba wyświetleń

nazwa

Wykonanie

Aromatyczna i sycąca, w sam raz na zimne dni :)
Składniki
250 g fasoli jaś
porcja rosołowa lub kości karkowe
3 marchewki
1 pietruszka
1 mała cebulka
1/2 selera
4-5 średnich ziemniaków
1 laska kiełbasy
2-3 listki laurowe
2 ziela angielskie
1 łyżeczka majeranku
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, vegeta
Sposób przygotowania
Fasolę namoczyć na kilka godzin. Mięso zagotować, zebrać szumowiny, dodać fasolę, łyżeczkę vegety, liście laurowe i ziela angielskie. Gotować na małym gazie 30 minut. Dodać pokrojone wedle uznania warzywa. Kiedy fasola zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/fasolowa.htm