ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak

Kapuśniak

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Kapuśniak
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 350 gramów
kiełbasa 200 gramów
boczek wędzony 200 gramów
marchewka 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
liść laurowy 3 sztuk
ziarenka pieprzu 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
majeranek według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczona cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać poszatkowana kapustę oraz łyżeczkę majeranku i dusić 15 minut.
Oczyszczone warzywa pokroić w plastry i razem z przyprawami zalać 1,5 l gorącej wody. Po 15 minutach dodać oczyszczone ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojona kiełbasę i posiekany czosnek. Po 10 minutach dodać kapustę z boczkiem i gotować kolejne 10 minut. Przyprawić do smaku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9498/Kapusniak-