Wykonanie
SKŁADNIKI:5 kawałków 1,5 cm
schabu5 plastrów
boczku wędzonegoser camembert30 dag
kapusty kiszonej3 duże
marchewki30 dkg
pieczarek2
cebule2 lampki
wina białego półsłodkiego2
liście laurowe3
ziela angielskieprzyprawa do bigosu4 łyżki
masłasól i
pieprzKapustę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy czystą
wodą dodajemy
liść laurowy i
ziele angielskie, gotujemy przez około 25-30 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, czyste
pieczarki kroimy w paski, obraną
marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki, każdy produkt osobno lekko podduszamy na
maśle.Kotlety rozbijamy na cienkie placki, opruszamy
solą i
pieprzem z każdej strony. Na każdego kotleta kładziemy po kawałku
sera pleśniowego i zwijamy w roladkę, następnie zawijamy w plaster
boczku. Na rozgrzaną patelnię z łyżką
oleju kładziemy rolady i smażymy z każdej strony do zrumienienia
boczku.
Kapustę odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy
przyprawą do bigosu, na
kapustę kładziemy
cebulę,
marchewkę i
pieczarki na całości układamy roladki, zalewamy
winem i zapiekamy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.