Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Słonina po ukraińsku
Kiełbasa swojska wg. Miśka »Babka ziemniaczana
Składniki:- 2kg
ziemniaków z dużą zawartością krochmalu-
boczek surowy i wędzony (50/50) 30 dkg-
czosnek-
cebula-
majeranek nie za dużo-
sól i
pieprz- 2-3
jajka w całości
Ziemniaki po obraniu starkować. Odcedzić na sicie nadmiar
wody.
Wodę odstawić aby postał i wytrącił się krochmal.Pokroić drobno
cebulę,
boczek i podsmażyć na patelni.Do startej masy ziemniaczanej dodać krochmal, bez
wody,
cebulę z
boczkiem,
czosnek i
przyprawy oraz
jajka.Wymieszać. Można dołożyć 2-3 łyżki
mąki pszennejBlachę wysmarować
smalcem. Posypać
bułką tartą i wylać masę.Na wierzchu można położyć cienkie plastry
boczkuPiec ok. 1h w temp. min 180 stopniSmacznegosobota, 02 sierpnia 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter