ßßß Cookit - przepis na Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Słonina po ukraińsku
Kiełbasa swojska wg. Miśka »
Babka ziemniaczana
Składniki:
- 2kg ziemniaków z dużą zawartością krochmalu
- boczek surowy i wędzony (50/50) 30 dkg
- czosnek
- cebula
- majeranek nie za dużo
- sól i pieprz
- 2-3 jajka w całości
Ziemniaki po obraniu starkować. Odcedzić na sicie nadmiar wody. Wodę odstawić aby postał i wytrącił się krochmal.
Pokroić drobno cebulę, boczek i podsmażyć na patelni.
Do startej masy ziemniaczanej dodać krochmal, bez wody, cebulę z boczkiem, czosnek i przyprawy oraz jajka.
Wymieszać. Można dołożyć 2-3 łyżki mąki pszennej
Blachę wysmarować smalcem. Posypać bułką tartą i wylać masę.
Na wierzchu można położyć cienkie plastry boczku
Piec ok. 1h w temp. min 180 stopni
Smacznego
sobota, 02 sierpnia 2014, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/08/Babka-ziemniaczana.html