Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« PaprykarzSzkoła Domowego Masarstwa ... »
Smalec domowyJest to dość
mięsny smalec z dużą zawartością skwarek i
cebuli. Taki lubię.
Surowce:-
słonina 0,5kg-
boczek 0,5kg- podgardle 0,25kg- pachwina 0,25kg- 4 duże
cebule,-
majeranek ok. 4-6g,-
pieprz do smaku,- 4 ząbki
czosnku,-
sól do smakuWszystkie rodzaje
mięsa i tłuszczu zemleć na sitku 6 mm. Zmielone produkty włożyć do garnka i wytapiać tłuszcz do momentu powstania złotych skwarek.
Dodać
cebulę pokrojoną w kostkę i
przyprawy. Dusić do momentu zmięknienia
cebuli.
Gorący
smalec przelać do słoików i odstawić do wystygnięcia. Słoiki co jakiś czas obracać, aby skwarki rozłożyły się równomiernie w całej objętości.
Studzimy
Smacznegośroda, 02 grudnia 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter