ßßß Cookit - przepis na Smalec domowy

Smalec domowy

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Paprykarz
Szkoła Domowego Masarstwa ... »
Smalec domowy
Jest to dość mięsny smalec z dużą zawartością skwarek i cebuli. Taki lubię.
Surowce:
- słonina 0,5kg
- boczek 0,5kg
- podgardle 0,25kg
- pachwina 0,25kg
- 4 duże cebule,
- majeranek ok. 4-6g,
- pieprz do smaku,
- 4 ząbki czosnku,
- sól do smaku
Wszystkie rodzaje mięsa i tłuszczu zemleć na sitku 6 mm. Zmielone produkty włożyć do garnka i wytapiać tłuszcz do momentu powstania złotych skwarek.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawy. Dusić do momentu zmięknienia cebuli.
Gorący smalec przelać do słoików i odstawić do wystygnięcia. Słoiki co jakiś czas obracać, aby skwarki rozłożyły się równomiernie w całej objętości.
Studzimy
Smacznego
środa, 02 grudnia 2009, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2009/12/Smalec-domowy.html