Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Serdelki z dodatkiem ...
Polędwica na szybko w 48h. »
Metka cebulowa - beiota
Przepis dla tych co nie mają wędzarni! Bardzo prosty.Składniki:-
boczek, raczej chudy-
sól 20g/kg-
pieprz 1,5g/kg-
majeranek 0,3g/kg-
cebula prażona 10g/kg
Boczek oskórować, pokroić w kostkę i zasolić. Po 48h zemleć na sitku 3mm, dodać
przyprawy oraz
cebulę, wymieszać. Nabić w osłonki
białkowe lub grube jelita.Gotowe można zajadać.Można też dla podniesienia smaku jeśli ktoś ma wędzarnię podwędzić
dymem o temp do 35 stopni 1-2 godzinki. Będzie jeszcze lepsza.
Smacznego :-)środa, 20 lutego 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter