Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wędzone
ozorki wieprzoweCzosnek kiszony po Mołdawsku »
Składniki:- uda z
indyka-
sól 50g/kg-
wodaDo dużego garnka wlać tyle
wody, aby zakryły nam
mięso. Dodać
sól. Włożyć
mięso i odstawić do lodówki na ok 24h.Następnie wyjąć i powiesić do ocieknięcia. Ja wieszam na noc.Powiesić w wędzarni i jak trzeba osuszyć powierzchnię.Wędzić
dymem o temp. ok 50 stopni do osiągnięcia żądanego koloru. Następnie podnieść temp. do ok 80 stopni i podpiekać do momentu osiągnięcia wewnątrz temp. ok 68 stopni.
Smacznegoponiedziałek, 29 lipca 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter