ßßß Cookit - przepis na Pierś z indyka

Pierś z indyka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Szynka parzona w warzywach ...
Kiełbasa ogniskowa »
Pierś z indyka "Złota"
Składniki:
- piersi z idnyka,
- peklosól lub sól
- siatka wędliniarska,
- folia celulozowa,
Mięso z piersi należy sklasyfikować wycinając wszystkie błony. Następnie peklujemy na sucho 24h dodając 17g peklosoli lub soli na 1kg mięsa. W zależności jak kto lubi słone.
Układamy piersi na kawałku folii celulozowej i rolujemy (zawijamy). Naciągamy sitakę wędliniarską. Osadzamy ok. 1 h.
Następnie wędzimy ciepłym dymem do osiągnięcia słomkowego koloru.
Parzymy w wodzie o temp. 75 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp ok. 70 stopni.
Gotowe. Smaczna, chuda i soczysta pierś. Idelana dla dzieci.
Smacznego
wtorek, 06 kwietnia 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/04/Piers-z-indyka-Zlota.html