Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynka parzona w warzywach ...
Kiełbasa ogniskowa »Pierś z
indyka "Złota"
Składniki:- piersi z
idnyka,- peklosól lub
sól- siatka wędliniarska,- folia celulozowa,
Mięso z piersi należy sklasyfikować wycinając wszystkie błony. Następnie peklujemy na sucho 24h dodając 17g peklosoli lub
soli na 1kg
mięsa. W zależności jak kto lubi słone.Układamy piersi na kawałku folii celulozowej i rolujemy (zawijamy). Naciągamy sitakę wędliniarską. Osadzamy ok. 1 h.
Następnie wędzimy ciepłym
dymem do osiągnięcia słomkowego koloru.
Parzymy w wodzie o temp. 75 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp ok. 70 stopni.Gotowe. Smaczna, chuda i soczysta pierś. Idelana dla dzieci.
Smacznegowtorek, 06 kwietnia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter