Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Twaróg wiejskiWędzone
ozorki wieprzowe »
Ricotta -
ser serwatkowySkładniki:-
serwatka,- 3
cytryna lub ok. 0,1l
octu 10%.Podgrzać
serwatkę do temp. ok 95 stopni i w tej temp dodać
sok z cytryn lub
ocet dokładnie wymieszać. Nie zagotować
serwatki!!!
Mieszać ok. 5 min. Nie podnosić temp. Gdy podniesie się skrzep odstawić i schłodzić. Najlepiej do temp ok. 6 stopni.Gęstym sitem lub durszlakiem z nałożonym płótnem wyłowić ostrożnie skrzep lub wlać powoli na durszlak. Odstawić do ocieknięcia.
Posolić.
Ser jest bardzo delikatny i puszysty oraz smarowny.Smacznegowtorek, 23 lipca 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter