Wykonanie
Jaja faszerowane pastą z
Tuńczyka to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu jako przekąskę oraz element śniadania.Każdemu amatorowi
tuńczyka oraz faszerowanych jaj z pewnością zasmakuje to połączenie.
6
jajekok. 180 g
tuńczyka z puszki w sosie własnym2 łyżki
majonezuok. 40 g
żółtego serałyżeczka drobno posiekanej
cebulki (można pominąć)
sólpieprzJajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy
żółtka.
Majonez wraz z
żółtkami rozgniatamy przy użyciu widelca do powstania konsystencji kremu.
Cebulkę bardzo drobno kroimy.
Tuńczyka odsączamy z zalewy,
ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy
solą i
pieprzem.Każdą połówkę
jaja faszerujemy powstałą pastą (po ok. łyżce).Całość posypujemy świeżo zmielonym
pieprzem i oprószamy
szczypiorkiem.Inne przepisy na
jaja faszerowane znajdziemy tutaj