Wykonanie
Jaja faszerowane pastą z
szynką to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu przekąskę oraz element śniadania.Pasta bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak w połączeniu z
jajkami jest zaskakująco dobry i z pewnością warto ją przygotować w naszych domach.
Jaja faszerowane pastą z
Szynk ą - Składniki (na 12 połówek jaj)6 jaj100 g
szynki lub
polędwicy4 łyżeczki
majonezu2 łyżeczki
ketchupusólpieprzJajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy
żółtka.
Majonez wraz z
żółtkami i
ketchupem rozgniatamy przy użyciu widelca do powstania konsystencji kremu.
Szynkę kroimy w drobną kosteczkę.Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy
solą i
pieprzem.Każdą połówkę
jaja faszerujemy powstałą pastą (po ok. łyżce).Całość posypujemy świeżo zmielonym
pieprzem i oprószamy
szczypiorkiem.Inne przepisy na
jaja faszerowane znajdziemy tutaj